Brussel is een paradijs voor fijnproevers. De Belgische hoofdstad staat bekend om zijn rijke en gevarieerde gastronomie, geworteld in traditie maar open voor nieuwe invloeden. Dit artikel neemt je mee langs de beste plekken om te genieten van Belgische specialiteiten in Brussel.
Mosselen en friet en traditionele brouwerijen
Het is onmogelijk om over Belgische gastronomie te praten zonder de moules-frites te vermelden, een onmisbaar gerecht in Brussel. Om te genieten van dit gerecht in al zijn pracht, ga je naar instellingen zoals Chez Léon, in het hart van de wijk Ilot Sacré, of La Roue d’Or, een typische brasserie op een steenworp afstand van de Grand-Place. In deze restaurants worden de mosselen geserveerd met verschillende sauzen, natuurlijk vergezeld van knapperige frietjes.
Belgische chocolade: een traditie van uitmuntendheid
België is wereldberoemd om zijn chocolade en Brussel is de etalage. Van de beroemdste chocolademakers onderscheiden Pierre Marcolini en Neuhaus zich door de kwaliteit van hun producten. Je vindt hun winkels in de winkelstraten van de stad, waar je donkere, met melk en room gevulde chocolaatjes kunt proeven.
Emblematische frietkotten
Frietkramen maken deel uit van het Brusselse culinaire landschap. Voor een authentieke ervaring ga je naar Maison Antoine op Place Jourdan of Frit Flagey. In deze frietkramen worden de frieten in rundvet gebakken, waardoor ze een unieke smaak krijgen, en geserveerd in hoorntjes met een veelheid aan sauzen om uit te kiezen.
Brussel is een stad waar de Belgische culinaire traditie wordt voortgezet in emblematische plaatsen, maar ook in meer eigentijdse etablissementen die de klassiekers in ere houden.
0 reacties